Legyen jobb ezekkel a tippekkel és trükkökkel!

A személyes fejlődési tervedet könnyen a hasznodra fordíthatod, ha tudod, hogy milyen stratégiák működnek a legjobban az egyéni stílusodhoz. A hosszú távon működő stratégiákat nem nehéz megtalálni. Próbálj ki néhányat az alábbi cikkben található praktikus tippek közül, és máris úton vagy egy új éned felé.

A személyes fejlődés szempontjából fontos, hogy a napi programodban időt szakíts magadra. Másokért dolgozni gyakori - sőt, bizonyos esetekben nagyon is nemes -, de ahhoz, hogy a személyes fejlődési rutinban sikereket lássunk, némi személyes időt kell szakítanunk a siker érdekében. Még egy kis beütemezett idő is jobb, mint a semmi.

Miközben a saját magad és az életed jobbá tétele felé vezető úton vagy, ne feledd, hogy minden dolog megvalósításához időre van szükség, és hogy a rövidítések csak ideiglenes megoldások, amelyek nem juttatnak el oda, ahová szeretnél eljutni. Élvezd az időt, amit azzal töltesz, hogy változtatsz magadon, és hamarosan ezek állandó részévé válnak annak, aki vagy. Türelmesen valósítsd meg valódi lehetőségeidet.

Igazítsd életcélodat az igazi vágyaidhoz. Ez a folyamat négy egyszerű kérdésre egyszerűsíthető le: Mire vágysz? Mire vagy képes? Milyen célt kell keresned? És mit kell feltétlenül megtenned? Az összehangolás mindaddig nehéz, amíg nem válaszolsz ezekre a kérdésekre, majd nem cselekszel az egyes válaszok alapján, hogy ezeket a területeket egyensúlyba hozd és összehangold egymással.

Hobbiból játszik valamilyen hangszeren? Milyen típusú zenét hallgatsz szívesen? A zene az angyalok hangja, és nagyon harmonikus a lélek számára. A kedvenc zenédnek a hallgatása vagy a zenélés nagyon "hangszeres" lehet a gyógyulási folyamatodban. Próbáld ki a zenehallgatást, és érezd azt a megnyugtató érzést, ami vele jár.

Mindig emlékezz arra, hogy a depresszió nem hozzád tartozik. Ez valami, ami a lényedet sújtja. Kitartóan kell kitartanod, és keresned kell a megfelelő segítséget, és mindig emlékezz arra, hogy ez is elmúlik. Ismerd el a depressziódat, de győződj meg róla, hogy nem társítod magadhoz azt a gondolatot, hogy te vagy a depressziód.

Cseréld le a régi szokást egy új szokásra. Dobd ki a negatívumokat, és aktívan vezesd be és erősítsd a pozitívumokat. Ha általában akkor szoktál dohányozni, amikor üzleti híváson vagy, kezdj el firkálgatni helyette. Iratkozz be egy munka utáni aerobikórára, hogy lebeszéld magad arról, hogy csatlakozz a munkatársaidhoz a sarki bárban.

Szánj időt arra, hogy minden nap tegyél valamit magadért. Ha időt szakítasz magadra, akár csak tizenöt percet is, hogy olyasmit csinálj, amit élvezel, az csodákat tehet a hangulatoddal, a kilátásaiddal és a motivációddal. Használd ki ezt az időt arra, hogy ellazulj és újra a középpontba állítsd magad, és magadra koncentrálj. Végül is te vagy a legfontosabb ember az életedben.

Sok ember számára a konfliktus elől való visszavonulás a szokásos válaszreakció. Sajnos ez a szokás semmit sem tesz a probléma megoldása vagy a hasonló problémák megelőzése érdekében a jövőben. Próbáld meg gyakorolni, hogy a konfliktusban maradj, miközben továbbra is olyan kérdésekkel foglalkoztatod a másik felet, amelyek segíthetnek a probléma megoldásában. Az egyszerű visszavonulással és a híres "hidegvérrel" való szemben, ez a megközelítés arra kényszerít téged, hogy feldolgozd az aggályaidat, és elkerüld a további neheztelés kialakulását.

Ha megtalálod a megfelelő stratégiát a személyes fejlődési tervedhez, az sokkal könnyebbé teheti a célod elérését, és nagyobb esélyt ad a terved sikerére. A személyes fejlődés nem olyasmi, amit egyszer megcsinálhatsz és kész. A fenti tippek megadhatják azt, amire szükséged van ahhoz, hogy elérd hosszú távú céljaidat.