Szakértői tanácsok az online vásárlásról 

Manapság egyre többen vásárolnak online. Bár az online vásárlás nagyszerű módja lehet az idő- és pénzmegtakarításnak, meg kell értenie néhány kulcsfontosságú tippet és trükköt, mielőtt belevágna. Ezért el kell olvasnia az alábbi cikket, hogy jobban tájékozott legyen az online vásárlás lebonyolításával kapcsolatban.

A rendelés előtt mindenképpen nézze át az összes termékinformációt. Ha csak egy online fotót lát, az valóban megtévesztő lehet. Előfordulhat, hogy egy bizonyos termék a valósághoz képest rossz méretűnek tűnik. Győződjön meg róla, hogy megvizsgálja a teljes leírást, hogy tisztában legyen azzal, hogy pontosan mit is vásárol.

Mielőtt online vásárolna egy terméket, tájékozódjon a szállításról. Ha nem talál semmilyen információt a szállítási költségekről, lépjen kapcsolatba az eladóval, hogy megtudja, vannak-e további szállítási költségek. Ha több szállítási lehetőség is van, válasszon egy megfizethető és megbízható opciót, hogy biztosan gyorsan megkapja a terméket.

Legyen óvatos, hogy mely oldalakat pártfogolja. Nehéz megállapítani, hogy melyek azok, amelyek tisztességesek, és melyek nem, de van néhány támpont. Ha a címnek nincs értelme, vagy a design nem tűnik megfelelőnek, menjen egy másik oldalra. Ezenkívül, ha egy csomó felugró ablak jelenik meg, zárja be őket, és lépjen tovább.

Ha terméket rendel egy webáruházból, győződjön meg róla, hogy az oldal URL címe HTTP helyett HTTPS-szel kezdődik. Ez annak a jele, hogy az oldal biztonságos, és aggodalom nélkül elküldheti a fizetési adatait. Ha nem veszi észre ezt a HTTPS-t, menjen egy másik áruházon keresztül.

Soha ne vásároljon online, miközben nyilvános wifire van csatlakoztatva. Várjon, amíg biztonságos internetkapcsolaton van, és vásárolja meg a kívánt termékeket. A fizetési adataihoz egy harmadik fél hozzáférhet, ha nyilvános hálózatra csatlakozva vásárol terméket.

Online vásárláskor mindig mentse el vagy nyomtassa ki a megrendelés visszaigazolásának egy példányát. Ha nincs nyomtatója, akkor ezt az oldalt bármikor megjelölheti könyvjelzővel. Ha valami történne, hasznos lesz, ha megvan a rendelés száma, a termék leírása, az Ön neve és a fizetési adatok.

Csak olyan online kiskereskedelmi oldalakon vásároljon, amelyekben megbízik. Túl könnyű valakinek csak úgy létrehozni egy kirakatot a weben néhány termékinformációval, hogy árut adjon el. Végezzen némi kutatást a kiskereskedő hírnevéről, mielőtt megadná a hitelkártya adatait. Ez segít elkerülni a kinti átveréseket.

Egyetlen jó hírű cég sem kérheti vagy kérheti el a személyes adatait, pusztán vásárlás céljából. Ezért tegye szokásává, hogy soha ne adja meg személyi számát az interneten. Ha vásárol, és ezt a számot kérik Öntől, ne folytassa a vásárlást. Valószínűleg egy átveréses oldalon van, és ne fejezze be a tranzakciót.

Nagyobb összegű vásárlás esetén válassza a futárszolgálattal történő szállítást, még akkor is, ha az többe kerül. Megéri kifizetni a többletköltséget, így biztos lehet benne, hogy a csomag biztonságban és biztosítva van. Ha éppen a munkahelyén lesz, amikor a csomag megérkezik, inkább szállíttassa ki egy családtagnak, barátnak vagy szomszédnak.

Az online vásárlás során mindig használja a józan eszét. Kérdezze meg önmagától, hogy az árak túl alacsonynak tűnnek-e? Számos helyesírási és nyelvtani hiba van a weboldalon? A cég postafiókot ad meg a fizikai cím helyett? Ezek mind arra utalnak, hogy nem a legelismertebb kiskereskedővel van dolga. Használja a józan eszét, és ne hagyja magát átverni.

Ha gyakran vásárol online, fontos, hogy naprakészen tartsa a webböngészőjét. Tegye ezt úgy, hogy minden alkalommal frissíti az operációs rendszerét, amikor frissítés érhető el. A nem naprakész operációs rendszerek lehetővé teszik a hackerek számára, hogy bejussanak a számítógépére, és ellopják személyes adatait. Ezenkívül trójai vírusokat is könnyen be lehet ültetni a számítógépébe.

Ne "beszélgessen" senkivel, akit nem igazán ismer a közösségi oldalakon, és ez vonatkozik azokra a cégekre is, amelyeknél korábban vásárolt. A közösségi oldalak sebezhetőek a hackerekkel szemben, így sosem tudhatja, hogy ki áll a kapott üzenetek mögött. Egyszerűen törölje azokat az üzeneteket, amelyek nem valódi személyektől származnak.

Soha ne vásároljon online valamit olyan webáruházból, amelyről még soha nem hallott anélkül, hogy ellenőrizné a hírnevét. Sokan csak azzal a céllal hoznak létre online fedőcégeket, hogy átverjék a fogyasztókat. A saját védelme érdekében mindig keressen véleményeket a cégről, mielőtt a vásárlás mellett döntene.

Használja a vásárlásra orientált keresőoldalakat. Egy terméket könnyű "megkeresni" a Google-ban, de rémálom az összes találat között válogatni. Ha olyan vásárlásra specifikus motorokat használ, mint a Shopstyle, akkor a vásárlás köré összpontosított kritériumok alapján kereshet. Márkákra, stílusokra és konkrét méretekre összpontosító kereséseket végezhet, így szűkítheti az eredményeket és időt takaríthat meg.

Ha az interneten vásárol, győződjön meg arról, hogy a kiskereskedő megbízható eladó. Nem szabad elfelejtenie, hogy érzékeny személyes adatokat bíz az eladóra. Ha nem tud megbízni a weboldalban, akkor ellophatják a személyes adatait. A hiteljelentésének kijavítása, miután személyazonossági lopás áldozatává vált, időigényes és nehéz feladat.

Összefoglalva, az online vásárlás kiváló alternatívája lehet a hagyományos vásárlásnak. Ahhoz azonban, hogy alaposan kiélvezhesse az élményt, tisztában kell lennie a kulcsfontosságú ismeretekkel, hogy több pénzt tarthasson a zsebében és a bankszámláján. Ennek a cikknek köszönhetően most már tisztában van azzal, hogyan vásároljon megfelelően online.