Személyes fejlődéssel jobbá válni!

A személyiségfejlesztés a szakmai életedben elérni kívánt változásoktól kezdve az otthoni életedben elérni kívánt változásokig terjed. Függetlenül attól, hogy az életed melyik részére szeretnél összpontosítani, az egyik megváltoztatása szinte mindig átfedésben van a másikkal. Ez a cikk néhány megvalósítható tippet ad, amelyeket felhasználhatsz a személyes fejlődési utadon.

Vezess hálanaplót. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felismerd, hogy az életed nem is olyan rossz, mint amilyennek gondolod.

nap 10 olyan dolgot, amiért hálás lehetsz, és írd le őket. Egy idő után nem kell majd annyira sokat gondolkodnod, mert elkezd kialakulni benned a "hála hozzáállása", ami miatt értékelni fogod az életedet.

Amikor az életedben lévő érzelmi lehangoltsággal foglalkozol, az önsegítés sokszor megoldást jelent az emberek számára. Mint bármi más az életben, ez is elkötelezettséget igényel a sikerhez, de mindig van hová fejlődni, és mindig törekedni kell arra, hogy jobbá válj. Ne feledd, hogy mindig tartsd fel a fejed, járj emelt fejjel.

Győzd le személyes félelmeidet tettekkel. Tegyél apró lépéseket a félelmeid leküzdésére, hogy vagy csökkentsd a rád gyakorolt hatalmukat, vagy teljesen megszüntesd őket. Győzd meg magad arról, hogy nem csak félni tudsz a félelmektől, és hogy lépéseket tudsz tenni a félelmek megkerülésére. Nem korlátoznak téged.

A depresszióval való megküzdéshez próbálj meg elmenni egy depressziót támogató csoportba. Ha bekerülsz egy csoportba más, ugyanabban az állapotban lévő emberekkel, mint te, az segíthet csökkenteni az elszigeteltség érzését. Ezeket a csoportokat arra is használhatod, hogy támogatást nyújts másoknak, és a saját tapasztalataid megosztása mellett saját tanácsokat is adhatsz nekik azzal kapcsolatban, hogyan birkózzanak meg a depresszióval.

Használd fel a többi embert arra, hogy segítsenek neked a személyes fejlődésedben. Nehéz lehet egyedül sikerrel járni, és más emberek néha olyan motivációt és tanácsokat adhatnak, amelyeket te magad nem tudsz megadni. Ezért az életcéljaid elérése érdekében mindenképpen vedd igénybe társaid támogatását.

Igaz, hogy pénzzel valójában nem lehet boldogságot vásárolni. Azonban kiegészíthet olyan dolgokkal, amelyek a boldogságodhoz vezethetnek. Például boldoggá tehet, ha saját otthoni vállalkozásod van. Ha ehhez olyan dolgokat vásárolsz, mint egy új íróasztal vagy egy új számítógép, akkor a pénzzel egészíted ki a boldogságodat. A boldogságodnak soha nem szabad új dolgoktól függenie, ugyanakkor a boldogság nem függ a szűkös életmódtól sem. Csak törekedj egy szép egyensúlyra.

Próbálj meg kevesebb alkoholt fogyasztani az étrendedben. Az alkohol megakadályozhatja, hogy mélyen aludj, és valóban ronthatja a gondolkodásodat. Napközben is fáradtabbá tehet, ha előző este ittál valamit. Próbáld meg elkerülni az alkoholfogyasztást lefekvés előtt, és ha mégis inni kell, akkor azt napközben tedd, de mérsékelten.

Minden évet érdemes azzal kezdened, hogy írsz egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szeretnél elérni az év során. Vegyél bele olyan dolgokat, amelyek elvégzése munkát igényel, de olyanokat is, amelyek szórakozást jelentenek, mint például egy nyaralás. A lista vezetésével képes leszel látni az összes célt, amit az évre kitűztél, ami segíteni fog abban, hogy fókuszban tartsd, hogy segítsen mindent megvalósítani.

Amint azt a cikk elején említettük, a személyes fejlődés a megváltoztatni kívánt viselkedések és cselekedetek skáláját öleli fel. Akár az otthoni és munkahelyi kommunikációs készségeidet fejleszted, akár az időgazdálkodásra összpontosítasz, hogy jobb egyensúlyt teremts a munka és a magánélet között, alkalmazd az ebben a cikkben adott tippeket, hogy megkönnyítsd a fejlődésre való törekvést.

nokia 5.4, stabilo toll, vércukormérő, halogén izzó, ventilátor, mosogatószivacs, zakcsó

1. nokia 5.4

2. stabilo toll

3. vércukormérő

4. halogén izzó

5. ventilátor

6. mosogatószivacs

7. zacskó

8. zacskó