Tekintsen meg néhány nagyszerű vízvezeték szerelési tippet

Megcsinálta. Készen áll otthona vízvezeték karbantartására és javítására. Milyen tökéletes időzítés! Valószínűleg rengeteg kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan kezdje el és mit tegyen, de ne féljen, ez a cikk segíthet. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segítik a vízvezeték-szerelési törekvéseit.

Amint az időjárás kezd lehűlni, gondoskodjon az összes szabadon lévő csőről szigeteléssel. Különös figyelmet kell fordítani a kúszóterekben és a lakóhelye külső falaiban található csövekre. Ezzel a lépéssel biztosíthatja, hogy a csövek a tél folyamán tovább működjenek.

A házában lévő csövek befagyásának elkerülése érdekében ne engedje, hogy a ház hőmérséklete fagypont alá süllyedjen. Ezenkívül a hidegnek kitett csöveket szigetelni kell. A csövek lefagynak, ha fagypont alatti hőmérsékletnek vannak kitéve. Ha a csövek lefagynak, a lehető legjobb forgatókönyv az lenne, ha időt tud szánni a csövek felolvadására és a fagyott víz elvezetésére. A legrosszabb esetben a csövek szétrepednének, és Ön elakadna a költséges javításokkal és egy nagyon rendetlen tisztítási eljárással.

Ne használjon olyan folyékony tisztítószereket, amelyek az eltömődések eltávolítására szolgálnak. Ezek a tisztítószerek károsak, és károsíthatják a csöveket, miközben megszüntetik az eltömődést. Károsító folyadékok használata helyett használjon dugattyút vagy vízvezeték-kígyót. Ezek sokkal hatékonyabbak, és nem károsítják a csöveket.

Ne dőljön be, hogy a folyékony zsír forró vízzel könnyen lemosható a lefolyóba. Míg a zsír a kezdeti leeresztőn túlfolyhat a vízzel, nem kell nagy hőmérséklet-változás, mivel a csövekben mozog, hogy folyékonyból szilárd állapotba kerüljön. Az ismétlődő szokás, hogy a zsírt a mosogatóba öntjük, egy biztos módja annak, hogy a jövőben nehezen elérhető dugulás alakuljon ki.

Ha egy vízvezeték-szerelési projektet tervez a jövőben, két dolgot tudjon meg: milyen szerszámokkal rendelkezik, és hogyan használja azokat. Mielőtt elkezdene egy vízvezeték-szerelési projektet, olvassa el a kézikönyveket, és tájékozódjon az interneten. Ne csak vakon rohanjon bele egy projektbe. Tervezzen meg minden projektet úgy, hogy ne kövessen el költséges hibákat.

Fenntartja a fürdőkád lefolyójának zökkenőmentes működését úgy, hogy havonta csepegtet bele szódabikarbónát, majd ecetet. Takarja le egy dugóval vagy ronggyal, mert a csöveiben biztosan kémiai reakció megy végbe. Várjon egy kicsit, majd használjon forrásban lévő vizet az öblítéshez. Habár ez hasznos az egyszerű, szőrből és szappantörmelékből készült dugulások eltávolítására, komoly dugulások esetén nem működik.

A befagyott csövek javítása jelentős összegbe kerülhet. Normális esetben képes lesz megelőzni ezt a problémát. Ha vannak kívül csövek, szigetelje le megfelelően. A hideg évszak beköszönte előtt húzza ki a tömlőket, ürítse le és tárolja. A kültéri csapokat is el kell zárni. Ez megakadályozza, hogy túl sokat fizessen a vízvezeték-szerelőnek.

Fedje le azokat a csöveket, amelyek kívül vagy hűvös helyen vannak. Hőszalaggal győződjön meg arról, hogy a csövek teljesen le vannak fedve és szigetelve. Ez megakadályozza a csövek befagyását télen, ami drága probléma lehet. Ellenőrizze a kültéri csöveket egyéb problémákra, például szivárgásokra és repedésekre, amelyeket jobb korán elkapni.

Mielőtt belekezdene egy vízvezeték-szerelési munkába, győződjön meg arról, hogy tisztában van-e az otthonában lévő vízelzáró szeleppel, valamint az egyes szerkezetek, például mosdókagyló, WC stb. elzárására szolgáló szelepekkel. Így, ha valami elromlik, akkor képes lesz megállítani a víz áramlását.

Amikor kezet mos, ügyeljen arra, hogy ne hagyjon szappant a csaptelep fogantyúin. Az emberek nem tudják, hogy a szappant ezeken a testeken hagyva a testek korrodálódhatnak. A kézmosás befejezése után szánjon két másodpercet, hogy eltávolítsa a felesleges szappant a fogantyúkról.

Havonta végezzen rutinellenőrzést a ház körül minden egyes csapnál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e szivárgás vagy csöpögés jele. Idővel a szivárgás sok pénzt növelhet a vízszámláján, és súlyosbodik, ha nem foglalkozik a problémával.

Amikor becslést kér egy vállalkozótól egy munkára, feltétlenül kérdezze meg, hogy az írásos becslés mennyi időre jó. Nagy munkák esetén általában néhány különböző vízvezeték-szerelőtől szeretne becslést kérni. Ha tudja, mennyi ideig érvényes a becslés, akkor könnyebben megtudhatja, mennyi az időkorlátja annak eldöntésére, hogy kit alkalmazzon.

A legjobb, amit tehet, ha kellemetlen szagot érez a WC-ből, ha vízvezeték-szerelőt hív. Jó esély van rá, hogy van egy csatornamentése. Ez nem csak csőkárosodást okozhat, de a csatornákból származó szagok belélegzése káros az Ön egészségére.

Új vízmelegítő felszerelésekor szem előtt kell tartania a közelgő vásárlás költségvetését. Az alacsony belépésű gázvízmelegítők általában 200 dollár körül kezdődnek, és általában 40-50 gallont tartanak. A magasabb vonalú fűtőberendezések ára 400 dollár körül kezdődik, és általában extra funkciókkal is rendelkeznek, például 12 év garanciával.

Annak érdekében, hogy a lefolyók szabadon mozogjanak, és ne legyenek lerakódások, öntsön minden lefolyóba havonta egyszer egy fél csésze szódabikarbónát, majd egy csésze fehér ecetet. A habzó hatás segít a megakadt anyagok átjuttatásában a csövön, míg az ecet semlegesíti a szagokat. Ezt a megoldást egy forrásban lévő vízzel lévő öblítés követheti az extra tisztítás érdekében.

A mindennapi meleg víz megtakarítása érdekében indítsa el a mosogatógépet késő este. Ez segít fenntartani a megfelelő vízszintet vendégei és reggeli vagy délutáni házimunkái számára. Ezenkívül a nap folyamán növelheti az étkezéshez rendelkezésre álló víz mennyiségét.

Most sokkal felkészültebbnek kell lennie a vízszerelés terén. Ha korábban azt hitte, hogy készen áll, akkor most szakértőnek kell lennie! A kapott tippeknek olyan tanáccsal kellett volna szolgálniuk, amelyek segíthetnek a saját vízvezeték karbantartásának és javításának megkezdésében.