Hasznos tanácsadás a webhelytervezésről, mindenki számára tudnia kell

Gondolod, hogy nagyszerű weboldal készítéséhez szüksége van divatos sablonokra és drágább szoftverekre? Ez attól függ, hogy mit fog tanulni. Ha lusta akar lenni vele, végül harmadik fél programjára vagy cégére kell támaszkodnia, hogy elvégezze a munkát az Ön számára. Tudsz ehelyett munkát végezni? Ez a tanács pénzt takaríthat meg, és csodálatos weboldalt kínálhat Önnek.

Győződjön meg arról, hogy a szöveg és a háttér megfelelő kontrasztot mutat. Bizonyítékok azt mutatják, hogy a fekete háttérrel ellátott fehér szöveget a legtöbb ember számára a legkönnyebben elolvasni, de a többi szín akkor is jó, ha olvasható. Ne feledje azt is, hogy a látássérültek nem tudják elolvasni az Ön webhelyét, ha gyenge a kontraszt. A http://snook.ca/technical/colour_contrast/colour.html oldalon található eszközzel ellenőrizze, hogy webhelye megfelel-e a különböző kontraszt-előírásoknak.

A webdizájn olyan téma, amelyről mindig tájékozódni szeretne. Ezt szem előtt tartva, ha van olyan barátja, aki szintén részt vesz webdizájnban, akkor érdemes kapcsolatba lépni velük. Kicserélheti bármilyen új információt, amelyet megtanult, hogy a webdizájn szempontjából egyaránt részt vegyen a játék tetején.

Noha hajlandó sok csengő és síp hozzáadása a webhelyhez, a villogó grafika, a hangos zene és a neon színek csak elvonják a webhely célját. Azok a látogatók, akiket túlságosan sok látvány és hang bombáz fel, hajlamosak elhagyni az Ön weboldalát, még mielőtt még böngésznének is. Tartsa a színeket egyszerűen és a tartalom szempontjából relevánsak, és a weboldal tervezése nyer.

Használjon nyomkövető szolgáltatást, ahelyett, hogy a látogató számlálóját mindenki számára elolvasná. Sok webhely továbbra is megjeleníti a számlálókat, mégsem valós célt szolgálnak. Számos kiváló minőségű nyomkövető szolgáltatás érhető el, és néhányuk is ingyenes. Használja ezeket ahelyett, hogy megmutatná, hány ember látogat meg téged.

Mindig arra kell törekednie, hogy testreszabott hibaoldalt készítsen a webhelyén; ennek az oldalnak tartalmaznia kell egy alapvető webhelytérképet, amely a felhasználókat az Ön webhelyének főbb szakaszaihoz kapcsolja. Ez biztosítja, hogy ha a látogatók rossz linket követnek, vagy ha helytelenül írják be az Ön URL-jét, akkor képesek lesznek megtalálni azt, amit keresnek.

Ne használjon képeket a háttérhez. Ha az internet legnagyobb webhelyeire gondol, akkor nincs háttérképük. Kép hátterek használatakor Ön olyan személyként képviseli magát, aki nem ismeri jól a webes tervezést. A háttérképek formájában a webhely lassabban töltődik be, ami felhasználói frusztrációt okozhat.

Győződjön meg arról, hogy webhelye mindenütt egységes betűtípust használ. Egyes webhelyek bármilyen tervezési ok nélkül megváltoztatják a betűkészleteket váratlanul. Ez megkönnyíti a tartalom feldolgozását a látogatók számára. A legtöbb webhely, különösen az üzleti webhelyek, csak az alapvető betűtípusokhoz ragaszkodik, mint például az Arial, a Veranda vagy a Times New Roman.

Használja az egyéni hibalapokat, hogy webhelye informatívabbá váljon. Például, ha azt akarja, hogy az emberek bejelentsék a webhelyén lévő halott hivatkozásokat, vagy tegyen egy szerveroldali szkriptet a 404-es oldalra, vagy rendelkezzen egy űrlappal vagy e-mail címmel, amelyet a látogatók használhatnak a hiba bejelentésére. Legalább 403, 404 és 500 hibákhoz egyedi oldalakkal kell rendelkeznie.

A weboldal tervezése nem olyan összetett, mint az agyműtét. Nem igényel több éven át oktatást, és senki sem fog kiabálni, ha rossz munkát végez. Csak kövesse a fenti stratégiákat, és ma létrehozhat egy jó weboldalt.