Egyszerű tippek a horgászathoz!

 

A horgászat gondolata felkeltette érdeklődését? Könnyebb, mint gondolná. A horgászat nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon összetett is lehet. Ha csak szeretne többet megtudni a horgászatról, akkor olvassa végig ezt a cikket, mert benne vannak azok a dolgok, amiket tudnia kell ahhoz, hogy a következő szintre léphessen.

 

Csakúgy, mint más sportoknál, itt is elengedhetetlen a megfelelő felszerelés. A horgászatnak sokféle fajtája van, és mindegyikhez más-más felszerelésre van szükség. Ha egy normál bottal megy legyezőhorgászatra, akkor hamar olyan helyzetbe kerül, hogy nagyon nehéz lesz helyesen horgászni.

 

A csalival horgászó személyek bölcsen tennék, ha horgászat közben bowdent vagy valamilyen jelzőt használnának. Nehéz lehet megmondani, hogy mikor kapás van időnként, és egy jó indikátor kiküszöböli ezt a problémát. Válasszon olyat, amely könnyen látható a víz felszínén.

 

Ha kezdőnek tartja magát a horgászat terén, próbálja ki a sügér horgászatot. Ennek oka, hogy a sügér könnyebben veszi fel a csalit, mint más halak, és viszonylag könnyű megtalálni őket. Még akkor is megteheti, ha a sügérhorgászat szakértője, mert a harc, amit ezek a halak vívnak, rendkívül izgalmas lehet.

 

A továbbfejlesztett szorítócsomók gyakran a legjobb csomók a horgok és csalik horgászzsinórhoz való rögzítéséhez. Ez a csomó úgy készül, hogy a zsinór végét a horog végére helyezzük, majd ötször körbejárjuk a zsinórt, és a zsinór végét a horog szemén és az első tekercsen átvezetjük. A csomót úgy húzzuk meg, hogy a zsinórt átcsúsztatjuk a hurkon, és finoman megrántjuk a végét.

 

Elkeseredhet és elkedvetlenedhet a horgászattól olyan területeken, amelyeket sok lombozat vesz körül. Bár ezek zavaróak lehetnek és elakadhatnak a zsinórban, a halak szeretik megenni az ilyen növények körül szövődő bogarakat, ami valószínűbbé teszi, hogy nagyobb mennyiségű halat fog.

 

Aki horgászik, annak minőségi horgászfelszerelést kell használnia. A horgászbotok és orsók mindenféle formában és méretben, valamint mindenféle árkategóriában kaphatók. Bár nem kell bankot robbantania, amikor botot és orsót vásárol, meg kell győződnie arról, hogy az elvégzi a feladatát.

 

Amikor egy folyóba vagy tóba dobja a zsinórt, győződjön meg arról, hogy megfelelő távolságot biztosít, különösen, ha még nem ismeri a halászatot. A horgok könnyen fennakadhatnak a fákon, bokrokon, villanyvezetékeken vagy más, a fejünk felett lévő tárgyakon, ami azt jelentheti, hogy elveszítjük a horgot és a csalit. Mindig olyan helyről dobjon, ahol bőven van hely.

 

Természetesen élvezi az izgalmakat, ha nagy halfogást visz haza. Ha azonban végül sokukat kidobja, akkor valóban elpazarolt egy értékes természeti erőforrást. Ne halásszon túl sokat, hacsak nem tudja felhasználni a felesleget, vagy nem osztja meg barátaival.

 

Hacsak nem kisgyerek, nincs mentség arra, hogy ne csalizzon a saját horgára. Minden horgásznak meg kell értenie a horgászat ezen részét, mivel nincs annál bosszantóbb, mint amikor állandóan arra kérik, hogy csalizzon más horgára. Ha embertelennek találja, hogy élő kukacot akasszon horogra, akkor mást megkérni, hogy végezze el a piszkos munkát, nem tisztességes.

 

Mint láthatja, nem számít, hogy sok ismerete van-e a horgászatról vagy sem. Némi idővel és gyakorlással bárki könnyen megtanulhat horgászni. Annak ellenére, hogy sok szintje van, sok belépési pont van a hobbihoz, és ha felhasználja a cikk tippjeit, már most elkezdheti a horgászatot.